Ensimmäisen peruskorjattu Pansio-luokan alus luovutettiin Merivoimien käyttöön

Puolustusvoimien logistiikkalaitos 3.10.2016 13.47
Tiedote
Ensimmäisen peruskorjattu Pansio-luokan alus luovutettiin Merivoimien käyttöön

Ensimmäisen peruskorjattu Pansio-luokan alus luovutettiin Merivoimien käyttöön. Kaikkien kolmen Pansio-luokan miinalauttojen korjaukset ajoittuvat vuosille 2015-2017. Peruskorjaus liittyy Merivoimien kehittämisen kokonaisuuteen. Sillä jatketaan miinalauttojen elinikää, päivitetään alusluokan kykyä toteuttaa miinanlaskukykyä, raskaita merikuljetuksia ja emäalustoimintaa.

Miinalauttojen peruskorjauksen toteuttaa Uudenkaupungin Työvene Oy:n yhdessä Atlas Elektronik Finland Oy:n kanssa. Korjauksen kokonaisarvo on 23,7 miljoonaa euroa. Eduskunta myönsi maaliskuussa 2015 peruskorjaukseen 10 miljoonan euron lisärahoituksen, joka kohdistuu pääosin laivatekniseen peruskorjaukseen ja materiaalihankintoihin suomalaisilta valmistajilta ja toimittajilta.

Vuosina valmistuneet 1991-1993 valmistuneet Pansio-luokan alukset ovat miinalautat Pansio, Porkkala ja Pyhäranta. Alusten pituus on 43 metriä ja leveys 10 metriä. Porkkala ja Pyhäranta kuuluvat Rannikkolaivaston 7. Pintatorjuntalaivueeseen ja niiden kotitukikohta on Upinniemessä. Pansio kuuluu Rannikkolaivaston 6. Pintatorjuntalaivueeseen ja sen kotitukikohta on Turussa.

Lisätietoa: Puolustusvoimien logistiikkalaitos, kommodori Veli-Pekka Heinonen, puh 0299 800 (vaihde)