Hakuohjeet

Haluatko lentää Vinkalla, Hawkilla ja Hornetilla? Varusmiespalveluksen voi suorittaa ainutlaatuisella lentävällä varusmieskurssilla. Varusmiespalveluksen kautta mielenkiintoiseen ja haastavaan ammattiin, varmaan työpaikkaan lentoupseerina.

Hävittäjälentäjäkoulutuksen ensimmäiseen vaiheeseen ilmavoimien lentoreserviupseerikurssille (LENTORUK), valitaan terveitä, normaaleja suomalaisia nuoria, joilla on halua ottaa haasteita vastaan. Älä aliarvioi itseäsi, vaan anna meidän testata, oletko soveltuva hävittäjälentäjän ammattiin.

Ilmasotakoulu järjestää myös ilmavoimien Hawk-suihkuharjoituskoneilla annettavan perus- ja jatkokoulutuksen.

 

HAKEMINEN LENTORESERVIUPSEERIKURSSILLE

Ilmasotakouluun voi lähettää hakupapereita ympäri vuoden. Lentoreserviupseerikurssin hakuaika päättyy vuosittain 1. päivään joulukuuta (esimerkiksi vuoden 2018 kurssin hakuaika päättyy 1.12.2017). Kurssi järjestetään kerran vuodessa ja palvelukseen astutaan vuosittain heinäkuun saapumiserän yhteydessä. Kurssille hakevan varusmiespalvelus ei saa olla suoritettu loppuun.

Edellytämme normaalia, hyvää nuoren ihmisen kuntoa. Kunto tutkitaan ergometritestauksella ja lihaskuntotesteillä varuskuntasairaalan tai Ilmailulääketieteen keskuksen (AMC) tutkimuksissa. Tarkemmat tiedot löytyy Valintojen kulku -sivulta.

Mikäli hakijalla on allergioita, niin hakemukseen tulee liittää tarkat selvitykset oireiden esiintymisestä, tutkimuksista, sairastumisiästä ja oireiden viimeaikaisista esiintymisistä. Allergia ei välttämättä ole karsiva tekijä. Tarvittaessa voimme vaatia prick-testejä ja mahdollisia muita tarkempia tutkimuksia.

Ohjaajakursseille Ilmasotakouluun haetaan täyttämällä lentoreserviupseerikurssin hakulomake ja postittamalla se allekirjoitettuna osoitteeseen:

Ilmasotakoulu
Koulutuskeskus
Valintasihteeri
PL 7
41161 TIKKAKOSKI

Muista liittää hakemuksen mukaan kopio koulutodistuksesta (jakso- tai päättötodistus) ja kopiot mahdollisista sairaskertomuksista. Hakupaperit kannattaa lähettää, vaikka et olisi varma, täytätkö kaikkia vaatimuksia.

 

Naisten hakeutuminen

Lentoreserviupseerikurssille hakeutuvien naisten tulee lähettää viimeistään 1. joulukuuta mennessä omaan aluetoimistoonsa viimeisin koulutodistuskopio, kopiot mahdollisista sairaskertomuksista sekä seuraavat lomakkeet:

Hakemiseen liittyviä ohjeita ja hakulomakkeita on saatavilla myös aluetoimistoissa.