Kajaanin sotilaat palkinnoilla mestaruushiihdoissa

Kainuun prikaati
Julkaisuajankohta 16.3.2018 15.08
Tiedote

Kajaanin sotilailla oli vahva menestys Hiihdon Sotilas-SM -kilpailuissa kuluneella viikolla kotiladuillaan.

Maastohiihdon osalta molemmat joukkuepalkinnot jäivät Kajaaniin. Maastohiihdon joukkuekilpailun vei Kainuun prikaati pistein 31 ennen Porin prikaatia ja Panssariprikaatia. Varusmiesten maastohiihdon joukkuevoiton otti Kainuun prikaati 207 pisteellä ennen Panssariprikaatia ja Porin prikaatia.

Ampumahiihdon joukkuekilpailun voiton vei niin ikään Kainuun prikaati pistein 382 ennen Porin prikaatia ja Länsi-Suomen merivartiostoa. Rynnäkkökivääriampumahiihdon henkilökunnan joukkuekilpailun voitti puolestaan Panssariprikaati.

Yleisissä sarjoissa rynnäkkökivääriampumahiihdossa Kainuun prikaatin Antti Raatikainen ja Juho Mikkonen ottivat kaksoisvoiton Kainuun rajan Juho Frimanin täydentäessä kajaanilaisten sijoituksia kolmannella sijalla. Ampumahiihdossa voiton vei Raja- ja merivartiokoulun Markus Vuorela ennen Juho Mikkosta ja Juho Frimania.

Kainuun raja otti kolmoisvoiton rynnäkkökivääriampumahiihdon 35-45-vuotiaiden sarjassa Keijo Pintamo-Kenttälän johdolla. Toiseksi sijoittui Petri Koivisto ja kolmanneksi Tuomo Heikkinen. Sama kaksikko oli kärjessä myös maastohiihdon vastaavassa sarjassa, jossa kolmanneksi hiihti Jori Mikkonen Pohjois-Karjalan rajalta.

Viikon kaksoisvoittaja oli myös Kainuun prikaatin Salla Riikonen, joka vei voiton sekä maastohiihdon että rynnäkkökivääriampumahiihdon naisten sarjassa. Maastohiihdossa järjestäjien päivän täydensi hopeasijalla Jaana Hollo Kainuun rajan Pirjo Urpilaisen hiihtäessä kolmanneksi. Rynnäkkökivääriampumahiihdossa Urpilainen kirkasti mitalinsa hopeiseksi Uudenmaan prikaatin Henrika Backlundin sijoittuessa pronssille. Urpilainen voitti naisten ampumahiihtosarjan, jossa toiseksi sijoittui Kainuun prikaatin Katri Ala-Aho ja kolmanneksi Henrika Backlund.

Ampumahiihdon yleisen sarjan voiton vei Kaakkois-Suomen rajan Mika Kaljunen ennen Kainuun prikaatin Jaakko Rantaa ja Antti Raatikaista. 35-45-vuotiaiden sarjassa Kainuun rajan Jari Anttonen sijoittui kolmanneksi.

Varusmiesten sarjoissa maastohiihdon mestaruuden ja hopeasijan veivät Urheilukoulun Kainuun prikaatissa palvelevat Santeri Pirneskoski ja Turo Sipilä ennen Uudenmaan prikaatin Benjamin Tulosta.

Kun selkään lisättiin rynnäkkökivääri, Kainuun prikaatin varusmiehet ottivat kolmoisvoiton järjestyksessä Juho Lakanen, Juho Neuvonen ja Santeri Pirneskoski. Lakanen palkittiin myös Pääesikunnan luovuttamalla ampumahiihtopienoiskiväärillä parhaana rynnäkkökivääriampumahiihdon varusmiehenä.

Varusmiesten sotilassuksisarjassa kaksoisvoiton nappasi Jääkäriprikaati Konsta Rahkolan voittaessa ja Sakarias Paason hiihtäessä hopealle. Porin prikaatin Aleksi Härkönen hiihti pronssia. Myös joukkuekilpailussa Jääkäriprikaati otti kaksoisvoiton ennen Kainuun prikaatia.

Kilpailujen päätöspäivän partiohiihtokilpailussa A-sarjan voiton, partion kiertopalkinnon ja yleismestaruuden pisteillä 930 vei Kainuun prikaatin kakkospartio, jossa hiihtivät Timo Varis, Antti Raatikainen, Juuso Hämäläinen ja Kasper Lönnback. Toiseksi tuli Jääkäriprikaati ja kolmanneksi Maasotakoulu. Yleismestaruuden toiselle sijalle tuli Porin prikaati (409 pistettä) ja kolmannelle sijalle Panssariprikaati (199 pistettä).

Partiohiihdon B-sarjan voitti Karjalan prikaatin kakkospartio, jossa hiihtivät Aki Onatsu, Eemil Sakki, Mikko Virtanen ja Aleksi Koskela. Toiseksi hiihti Pohjois-Karjalan raja ja kolmanneksi Porin prikaatin kakkospartio.

Partiohiihdon C-sarjan voiton vei Kainuun reserviläispiirin kolmospartio, jossa hiihtivät Jussi Piirainen, Jussi Simula, Juho Halonen ja Jaakko Halonen. Toiseksi tuli Pohjois-Savon reserviläispiiri ja kolmanneksi Kainuun reserviläispiirin kakkospartio.

Hiihdon sotilas-SM -kilpailut järjestetään ensi vuonna Jääkäriprikaatissa.