Hyppää sisältöön

Puolustusvoimat palkitsi vuoden 2016 parhaat sotilasurheilijat

Maavoimat
Julkaisuajankohta 17.1.2017 14.00
Tiedote

Puolustusvoimat järjesti vuoden 2016 parhaiden sotilasurheilijoiden julkistamistilaisuuden Finlandia-talolla 17.1.2017.

Tilaisuudessa palkittiin menestyneitä sotilasurheilijoita, valmentajia ja joukko-osastoja. Sotilasurheiluliitto jakoi tilaisuudessa ”Vaikutusta kenttään” -palkinnon.

Vuoden sotilasurheilija, varusmiesurheilija ja sotilasvalmentaja 2015

Vuoden sotilasurheilijaksi 2016 valittiin reservin vänrikki Jaana Sundberg, Kaartin jääkärirykmentti, on saavuttanut judossa Euroopan mestaruuden 5. sija sekä Sotilaiden maailman mestaruuden 3. sija

Vuoden varusmiesurheilijaksi reservin alikersantti Kristian Bäck Urheilukoulusta. Hänen lajinsa on pituushyppy ja hän paransi oman ennätyksen + 45 cm palveluksen aikana. Hänen ennätyksensä 795cm. Hän saavutti yleisen EM-kisojen 5. sija (791cm), hän on nuorten pohjoismaiden mestari, nuorten Suomen mestari sekä Urheilukoulun kesälajien saapumiserän paras urheilija

Vuoden sotilasvalmentaja on valittu yliluutnantti Mikko Niskanen Kaartin jääkärirykmentistä. Niskanen on pitkäaikainen puolustusvoimien ja Urheilukoulun suunnistusvalmentaja. Hän on valmentanut vuosittain menestyksekkäästi Urheilukoulun varusmiessuunnistajia. Hän toimii aktiivisena valmentajana myös siviiliseuroissa ja on useita henkilökohtaisia valmennettavia.

Tasavallan presidenttien lahjoittamat kiertopalkinnot

Kainuun prikaati voitti kaikki neljä tässä tilaisuudessa jaettavaa kiertopalkintoa. Kukin palkinto ratkeaa useamman sotilas-SM-kilpailun perusteella.

Puolustusvoimien sotilasurheilun ja liikunnan kilpi myönnetään pitkäaikaisista tai poikkeuksellisen arvokkaista henkilökohtaisista ansioista puolustusvoimien liikunnan ja sotilasurheilun tukemiseksi.

Kenraaliluutnantti (evp) Sakari Honkamaa, Pääesikunta

Pääesikunnan komentopäällikkö vuosina 2010 -2012 sekä puolustusvoimien henkilöstöpäällikkö vuosina 2012-2016 (numeroitu laatta 13)

Kapteeniluutnantti (evp) Jukka Jortikka, Merivoimien esikunta

Merivoimien liikuntapäällikkö noin 10 vuotta. Liikuntakasvatusupseeri Varsinais-Suomen Ilmatorjuntarykmentissä, Porin Prikaatissa sekä Merivoimien esikunnassa. Meri-5-ottelun valmentaja ja lajikapteeni vuosina 2008–2016

Puolustusvoimien edustusvalmennuksen ja liikuntatoiminnan kilpi myönnetään ansiokkaasta työstä puolustusvoimien edustusurheilussa sekä kansallisessa ja kansainvälisessä kilpailutoiminnassa.

Kapteeni (evp) Keijo Elonen, Porin prikaati
Porin prikaatin jalkapallojoukkueen valmentaja ja johtaja 30 vuotta. Saavutuksina useita mestaruuksia ja muita mitalisijoja Porin prikaatille. Prikaatin muidenkin palloilulajien ja jääkiekon joukkueiden vahva taustavaikuttaja sekä säkyläläisen urheilun tukija.

Kapteeni (evp) Jarkko Junni, Lapin lennosto
Liikuntakasvatusupseeri Lapin Lennostossa vuodesta 2002. Pohjoismaiden ilmailu-5-ottelumestaruuskilpailujen pääsihteeri 2009. Järjestelytehtävissä ilmailu-5-ottelun MM -kilpailuissa 2008 sekä avoimissa PM-kilpailuissa 2016

Puolustusvoimien huippu-urheilijan tehtävät jättävät henkilöt:
Reservin vänrikki Jaana Sundberg, palvellut Kaartin jääkarirykmentissä
Puolustusvoimien määräaikaisena liikunta-aliupseerina vuosina 2009–2016 (judo).

Reservin kersantti Ahti Toivanen, palvellut Kainuun prikaatissa
Puolustusvoimien määräaikaisena liikunta-aliupseerina vuosina 2012–2016 (ampumahiihto)

Reservin vänrikki Veli-Karri Suominen, palvellut Kaartin jääkarirykmentissä
Puolustusvoimien määräaikaisena liikunta-aliupseerina vuosina 2014–2016 (paini)

´