Puolustusvoimien Suomi 100

Puolustusvoimien Suomi 100 -juhlavuoden teema on Maanpuolustus kuuluu kaikille.

Valtakunnalliset paraatit vuonna 2017 järjestetään 4. kesäkuuta Helsingissä ja Itsenäisyyspäivän paraati 6. joulukuuta Kuopiossa.

Lippujuhlan päivän paraatin 4.6. päätteeksi Helsingistä alkaa myös Puolustusvoimien Suomi 100 -kesäkiertue 2017, joka kesä- ja elokuussa kiertää kaiken kaikkiaan 16 kaupungissa pohjoisimman ollessa Rovaniemi, itäisimmän Joensuu ja läntisimmän Vaasa. Kiertue päättyy 26.8. Turkuun.

Tapahtumissa yleisö pääsee tutustumaan mm. nykyaikaiseen varusmiespalvelukseen ja naisten vapaaehtoiseen asepalvelukseen sekä paikallisten joukko-osastojen järjestämiin kalustonäyttelyihin ja toimintanäytöksiin. Kesäkiertueillat päättyvät suurten sotilassoittokuntien koko perheen ulkoilmakonsertteihin.

Puolustusvoimien Suomi 100 -juhlakonsertti järjestetään Musiikkitalossa 21.11., ja touko-elokuussa niin ikään Helsingin keskustassa marssitaan perjantaisin perinteinen vartioparaati Senaatintorilta Kauppatorin ja Päävartion kautta Kasarmitorille sekä kuullaan Espan lavalla monipuolisia puistokonsertteja.

Puolustusvoimat on mukana myös Lahden kaupungin järjestämässä Kansallisen veteraanipäivän pääjuhlassa 27.4.

Klikkaa nähdäksesi kartta suurempana.