Hyppää sisältöön

Yhteistyösopimus Puolustusvoimien ja Rikosseuraamuslaitoksen välille

Puolustusvoimien logistiikkalaitos
Julkaisuajankohta 10.11.2016 10.36
Tiedote

Puolustusvoimat ja Rikosseuraamuslaitos ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Yhteistyösopimuksen tarkoituksena on löytää sellaisia toimintoja, joiden järjestäminen Puolustusvoimien ja Rikosseuraamuslaitoksen yhteistyöllä tuo valtiolle kokonaisetua.

Rikosseuraamuslaitos järjestää vangeille työtoimintaa, josta syntyviä tuotteita ja palveluja voidaan tarjota Puolustusvoimille. Puolustusvoimilla puolestaan on tekstiilihuollossa vapaata konekapasiteettia, jota voidaan tarjota Rikosseuraamuslaitokselle.

Puolustusvoimilla ja Rikosseuraamuslaitoksella on ollut jo aiemmin pienimuotoisempaa yhteistyötä. Puolustusvoimissa käytettävät sotilassängyt ja -jakkarat ovat pääsääntöisesti vankilassa valmistettuja. Lisäksi Puolustusvoimat on huollattanut telttojaan vankiloissa. Yhteistyön laajentaminen nousi esille, kun Rikosseuraamuslaitos selvitti oman tekstiilipesulansa investointitarpeita tai vaihtoehtoisesti koko pesulatoiminnan uudelleenjärjestelyitä.

Jatkossa on suunniteltu, että vankiloissa tehtäisiin mm. Puolustusvoimien tupakalustuksen valmistusta ja korjauksia, telttojen huoltamista sekä pyykin viimeistelyä. Vastaavasti Puolustusvoimat hoitaa vankiloiden pyykkihuoltoa.

´