Hyppää sisältöön

Puolustusvoimien logistiikkalaitos testaa kenttäpostijärjestelmää

Pääesikunta
Julkaisuajankohta 7.5.2018 13.15
Tiedote

Puolustusvoimien logistiikkalaitos testaa yhteistoiminnassa Posti Oy:n kanssa poikkeusolojen postijärjestelmää ja siihen kuuluvaa Puolustusvoimien kenttäpostijärjestelmää Maavoimien ARROW18-harjoituksessa.

Kenttäpostijärjestelmä perustuu sotatoimialueella Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen ja puolustushaarojen kenttähuoltojoukkojen ylläpitämään postiverkostoon sekä sotatoimialueen ulkopuolella Posti Oy:n jakeluverkostoon. Kenttäpostijärjestelmässä lähetetään ja vastaanotetaan postilähetyksiä.

Kenttäpostilla on edelleen suuri merkitys joukon taistelutahtoon ja sillä ylläpidetään poikkeusoloissa "kotijoukkojen" mielialoja. Vaikka nykyaikana sähköinen viestintä on tärkein yhteydenpitokeino, poikkeusoloissa perinteisillä yhteydenpitovälineillä kuten postikortilla ja kirjeellä on edelleen tärkeä rooli toimitusvarmuutensa ja lähetysturvallisuutensa vuoksi.

ARROW18-harjoituksessa testataan postin lähettämistä ja siihen liittyviä toimenpiteitä sekä yhteistoimintaa Posti Oy:n kanssa. Testissä tullaan lähettämään postikortteja, kirjeitä ja paketteja. Puolustusvoimat kehittää kenttäpostiverkostoa ja sen toiminnallisuutta testauksen perusteella.

 

´