Hyppää sisältöön

Onnettomustutkintakeskuksen selostus kuolemaan johtaneesta ampumaonnettomuudesta valmistunut

Puolustusvoimat
Julkaisuajankohta 24.8.2016 10.59
Tiedote

Onnettomuustutkintakeskus tutki joulukuisen Syndalenin ampumaonnettomuuden.

Puolustusvoimat käynnisti välittömästi onnettomuuden jälkeen ensimmäiset toimenpiteet palvelusturvallisuuden varmistamiseksi pimeällä toteutettavissa ammunnoissa. Muun muassa määräyksiä maalien ja ammunnoissa olevien henkilöiden merkitsemisestä tarkennettiin.

Pääesikunnan koulutusosastolla työskentelevä työ- ja palvelusturvallisuuspäällikkö, majuri Timo Ryynänen korostaa: "Kaikessa toiminnassamme henkilöstön palvelusturvallisuus on etusijalla. Onnettomuus on tapahtunut varotoimista huolimatta. Heti onnettomuuden jälkeen käskettiin ensimmäiset tarkennuksen toimintaan. Olemme avustaneet Onnettomuustutkintakeskusta sen työssä onnettomuuden syiden selvittämisessä ja otamme sen havainnoista ja suosituksista vaarin. Tutkimusraportin ja oman analyysimme perusteella on jo käynnistetty ohjeistuksen ja koulutuksen kehittäminen."

Onnettomuustutkintakeskus on tehnyt Syndalenin ampumaonnettomuudesta yksityiskohtaisen selvityksen. Työ- ja palvelusturvallisuutta kehitetään puolustusvoimissa jatkuvasti ja pitkäjänteisesti. Selvityksen analysoidut huomiot ja suositukset on osin jo otettu osaksi puolustusvoimien toimintaa ja koulutusta. Puolustusvoimat jatkaa tätä työtä lopullisen raportin suositusten mukaisesti.

´