Hyppää sisältöön

Suomi osallistuu Trident Juncture -harjoitukseen

Pääesikunta
Julkaisuajankohta 21.10.2016 12.08
Tiedote

Puolustusvoimat osallistuu kansainväliseen Trident Juncture 16 -harjoitukseen loka- marraskuussa 2016. Kyseessä on Naton johtama kriisinhallintaharjoitus. Suomesta harjoitukseen osallistuu 12 henkilöä.

Trident Juncture 16 on esikuntaharjoitus ja sen skenaariona on vaativa kriisinhallintaoperaatio. Harjoitus alkaa 23.10. ja päättyy 3.11.2016. Suomalaiset harjoitusjoukot toimivat pääasiassa Italiassa. Lisäksi Suomi asettaa henkilöstöä esikuntiin Saksaan ja Norjaan. Suomalaisjoukkoon kuuluu vain palkattua henkilökuntaa.

Harjoituksen pääteemana on joukkojen monikansallisen yhteistoimintakyvyn kehittäminen. Suomen kansallisena tavoitteena on kehittää kansallista kriisinhallintakykyä ja kehittää harjoitukseen osallistuvan henkilöstön ammattitaitoa hyödynnettäväksi kansallisessa toiminnassa.

Trident Juncture 16 on Naton tärkein harjoituskokonaisuus vuonna 2016. Harjoitukseen osallistuu joukkoja sekä Naton jäsen- että rauhankumppanuusmaista (PfP-maista), kaikkiaan 30 maasta. Harjoituksen isäntämaina toimivat Italia, Saksa ja Norja.

Harjoitus on puolustusministerin vuosittain hyväksymän, Puolustusvoimien kansainvälisen harjoitustoiminnan vuosisuunnitelman mukainen.

´