Hyppää sisältöön

Puolustusvoimien kansainvälisten harjoitusten suunnitelma vuodelle 2017 hyväksytty

Pääesikunta
Julkaisuajankohta 25.11.2016 15.17
Tiedote

Puolustusvoimat osallistuu vuosittain 80-90 kansainväliseen harjoitukseen ja koulutustapahtumaan. Harjoituksiin osallistuminen perustuu kansallisiin tarpeisiin. Puolustusministeri hyväksyi Puolustusvoimien vuoden 2017 kansainvälisten harjoitusten vuosisuunnitelman 25. marraskuuta 2016.

Puolustusvoimat tekee vuosittain esityksen kansainvälisistä harjoituksista ja koulutustapahtumista puolustusministeriölle. Vuosisuunnitelma käsitellään tasavallan presidentin ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisessa ministerivaliokunnassa. Suunnitelmasta informoidaan lisäksi eduskunnan puolustus- ja ulkoasiain valiokuntia. Vuosittaisen suunnitelman hyväksyy puolustusministeri.

Kansainväliset harjoitukset ovat tärkeä osa puolustusyhteistyötä ja yksi keino kansallisen osaamisen pitkäjänteisessä kehittämisessä. Kansainvälisissä harjoituksissa ja koulutustapahtumissa kehitetään henkilöstön osaamista ja toimintakykyä sekä joukkojen suorituskykyä. Ne ovat tarkoituksenmukainen ja kustannustehokas tapa kartuttaa kokemusta ja kehittää yhteensopivia toimintatapoja.

Kansainvälisen yhteistoimintakyvyn kehittämiseksi laaja ja monipuolinen harjoitustoiminta on välttämätöntä. Harjoituksiin osallistuvien joukkojen määrä vaihtelee aina muutaman henkilön esikuntatehtäviin lähettämisestä jopa pataljoonan vahvuiseen osastoon. Eri harjoituksiin osallistuvat vuorollaan kaikki puolustushaarat: maa-, meri- ja ilmavoimat.

Vuosisuunnitelma tarkentuu vuoden 2017 aikana harjoitusten yksityiskohtaisen suunnittelun edetessä. Puolustusvoimien kansainvälisistä harjoituksista tiedotetaan ennakkoon puolustusvoimien www-sivuilla.

Puolustusministeriön tiedote

Lisätietoa Puolustusvoimien kansainvälisistä harjoituksista

´